Main Page

Disciplines

Cronologia històrica

Aquí faré un resum dels fets important i destacables de les partides, ajuntat fets rellevants de les aventures amb fets històrics per a referència ràpida

Any 59 a.C.

Juli Cèsar com a Consul dicta un seguit de noves lleis que fan una gran reforma econòmica i social de la República de Roma fet que el fa enemistar amb els Optimates, al facció dels nobles. Aquest mateix any forma una aliança informal amb Cneo Pompeyo i Marco Licinio Craso per a donarse suport polític.

Any 58 a.C.

Siguent Procònsul de la Galia Cisalpina i Iliria, Juli Cèsar veu la necessitat d’assegurar les fronteres i comença la conquesta de la Galia. Tot Roma queda maravellada de les grans conquestes i del gran nombre d’esclaus que aporta.

Any 55 a.C.

La jove gladiadora Alyx guanya de manera espectacular un combat d’on surt molt malferida. Es guanya el sobrenom de ‘La filla de Mefistófeles’. Des d’aquest moment la seva fama i la seva ferocitat augmenta cada cop més.

Any 53 a.C.

Aquest any mor Craso i la filla de Cèsar la qual era la dona de Pompeyo, desapareixent el triunvirat i començant la divisió entre Cèsar i Pompeyo. Gran caos a Roma per les bandes, Pompeyo és declarat consul únic durant un any amb el suport dels Optimates.

Any 50 a.C.

Cèsar acaba la guerra de les Gàlies. Allà hi han lluitat Marco Octavio (nebot de Cèsar) i Tiberio Aquila, centurió de la XIII legió. Marco Octavio és nombrat questor i senador degut a la influència del seu tiet. La gladiadora Alyx guanya gran fama al derrotar al campió de Capua, el Portador de Tormentes. Es comprada per Juli Cèsar i regalada al seu nebot.

Desembre Alyx és entregada a Marco Octavio. Tiberio Aquila torna cap a Roma amb Marco Antonio, es dirigeix cap a Capua per a assegurarse de la seva seguretat. Marco OCtavio aconsegueix el càrrec de Tribuno de la Plebe.

Any 49 a.C.

Gener A Roma Marco Antonio fa una proposta al Senat de pau entre Pompeyo i Cèsar que el Senat no accepta. El senat dictamina que si Cèsar no entrega les seves tropes serà declarat enemic. Marco Antonio juntament amb dos senadors més i amb Marco Octavio, Tiberio Aquila i Alyx han de fugir de Roma cap a Ravenna per l’hostigament dels seguidors de Pompeyo. Cèsar al coneixe-ho creua el riu Rubicón amb el seu exèrcit, fet que s’interpretaria com una declaració de guerra contra el Senat.

Febrer Marco Octavio és enviat juntament amb Alyx i Tiberio Aquila cap a Volaterrae per a fer investigacions sobre els ancestres. Després de fer extranys descobriments son convertits en criatures de la nit, Propinquii. Juli Cèsar assetja i conquereix Corfinium, després parteix cap a Brindisi per a atrapar les tropes de Pompeyo.

Març Després de dues setmanes d’adaptar-se, surten la seva primera nit a Roma per a alimentar-se i arreglar els assumptes amb les seves famílies.

29 Cesar arriba a Roma, deixa a Marco Antonio com a cap de les tropes a Italia i a Lépido com a Pretor, obviant el Senat. Comença a agafar provisions i assegurar la retaguardia.

Abril
1 Cèsar necessita diners, ho comentarà amb els PJs si hi son.
6 Cèsar demana el fons d’emergència de Roma, guardat per a possible invasió gala. El senat s’hi nega
7 Cèsar assalta amb tropes temple de Saturn i agafa els diners.
9 Ordena invasió de Sicilia i Sardenya. Tb ordena construcció gran flota naval.
15 Marxa cap a Hispania a derrotar les tropes de Pompeyo abans que es pugui reunir amb elles. S’emporta 9 legions, 3 les envia per mas a Hispania a cotrolar els passos dels Pirineus, la resta aniràn a peu.
19 Arriba a massilia, allà hi ha Lucio Domicio Enobarbo, un altre cop tanca les portes de la ciutat. Cèsar deixa tropes allà i continua cap a Hispania.

Maig.
5 Es troben totes les tropes als Pirineus i entren
15 Acampen prop de Ilerda (Lleida), les tropes de Pompeyo liderades per Afranio estàn aprop però fora la ciutat. Hi han escaramuces però cap combat obert doncs Cèsar te menys tropes. Afranio tem l’habilitat de Cèsar.

Juny
15 Grans plujes.
20 Riuada riu Segre, s’endú tots els ponts menys un.
21 Batalla entre Cèsar i Afranio, aquest el repel i pot creuar el pont cap a Ilerda on es refugia
27 Cèsar remunta el Segre per a aprovisionar-se i tractar amb les tribus hispanes i reunir-se amb mes tropes de la Galia.

Juliol
20 Afranio surt de Ilerda tement un asedio, vol moure’s a alguna altra ciutat més ben amurallada i aprovisionada.
23 S’enfrenten els dos exèrcit a Mayals on al caballeria li barra el pas, victoria per Cèsar, tot i que els dos exèrcits continuen forts doncs ha sigut tot molt defensiu. Cèsar comença a hostigar l’exèrcit de Afranio.

Agost
2 Afranio es rendeix sota l’acoso permanent de cèsar sense casi presentar batalla. A partir d’aqui va a marxes forçades i hi han batalles menors a Tarraco, Corduba, Gadir, derrotant les últimes forces de Pompeio i posant homes de comfiança.

Septembre
6 Massilia es rendeix a Cèsar, no hi han represalies.
12 Arriba a Roma, es nombrat dictador. Crida a aliats seus exiliats. Nombra ciutadans romans a persones lliures galia cisalpina.

Main Page

Requiem Romae DasyrchTimekiller